Bediening op afstand

bediening op afstandCentrale huisautomatisering

In de praktijk vergeet iedereen wel eens een knop in te drukken, waardoor een apparaat of lamp per ongeluk aan blijft staan. Met een huisautomatiseringssysteem bedient u via één knop de verlichting en apparatuur in uw woning. Lekker gemakkelijk en veilig! U kunt uw huis bijvoorbeeld in de nachtstand of de standen ‘huis aan’ en ‘huis uit’ zetten. U bepaalt zelf welke verlichting en apparatuur aangesloten zijn op het systeem.

Afstandsbediening voor lampen en apparaten

Maakt u dagelijkse rondes om uw lampen en apparaten in huis in- en uit te schakelen? Dat kan handiger. U kunt gebruik maken van een afstandsbediening, waarmee u afzonderlijke lampen en apparaten in- of uit kunt schakelen. Hiervoor is het wel nodig om een schakelaar of dimmer te plaatsen tussen het stopcontact en de stekker van het apparaat. Het is ook mogelijk om een stopcontact te kopen waarin de schakelaars mooi zijn weggewerkt. U bedient met één afstandsbediening meerdere lampen of apparaten in huis.

Bediening ramen

Het openen of sluiten van een raam kan soms lastig zijn. Dat is zeker het geval als u u ver moet uitstrekken, moet bukken of ergens op moet klimmen om uw ramen te openen of te sluiten. Bij bovenramen, klepramen of bepaalde roosters is het vaak mogelijk om het bedieningspunt te verlagen of gebruik te maken van een elektrische raamopener met afstandsbediening.

Bediening gordijnen en zonwering

Kost het openen en sluiten van gordijnen of het uitrollen van zonwering u moeite? Automatische gordijnen of zonwering helpen om deze gemakkelijk te openen en te sluiten zonder veel fysieke inspanning. Wanneer u gordijnrails hebt met een elektrische motor, kunt u met een knop of afstandsbediening de gordijnen openen of sluiten. Dit kan ook met uw zonwering of rolluik. Een extra mogelijkheid is zonwering die automatisch reageert op de hoeveelheid zon en wind.